-

Gin

1-12 af 27
SPAR 25%
FG American
Specialpris 336,75 DKK
Pris: 449,00 DKK
SPAR 25%
Kimerud Wild
Specialpris 246,75 DKK
Pris: 329,00 DKK
SPAR 25%
Kimerud Botanisk
Specialpris 239,25 DKK
Pris: 319,00 DKK
SPAR 25%
Kimerud Pink
Specialpris 224,25 DKK
Pris: 299,00 DKK
SPAR 25%
Kimerud Hillside
Specialpris 261,75 DKK
Pris: 349,00 DKK
SPAR 25%
Kimerud Navy
Specialpris 246,75 DKK
Pris: 329,00 DKK
Nyhed
Herbal
Nyhed
Citrus
Nyhed
Rhubarb

Gin er en destilleret alkoholisk drik, der er smagssat med enebær. Gin har primært været kendt som et produkt fra England, men produceres nu i det meste af verden. I Danmark alene, produceres der over 50 slags gin (november 2017). Gin anvendes traditionelt i aperitif-drinks som gin og tonic, dry martini og Tom Collins. Navnet "gin" stammer fra det nederlandske navn genever, som igen har oprindelse i det franske ord for enebær genièvre, der igen kommer fra latin juniperus, der er det latinske navn for ene-slægten, juniperus communis.

Drikken tilskrives en professor i medicin, Fransiscus Sylvius i Leiden,[1] der i 1600-tallet benyttede alkohol blandet med enebær som et godt og billigt middel mod smerter i nyrene. Det spredte sig til England, efter at den nederlandske Wilhelm af Oranje kom på den britiske trone i 1689. Engelske soldater fik under religionskrigene smag for den. Gin blev som anden brændevin solgt på apoteker og blev benyttet mod diverse plager. Nederlandsk gin, eller genever, er helt anderledes end engelsk gin, som vi kender den i dag. Den fremstilles af byg og lagres ofte på træfade. Det giver en smag, som kan minde om whisky.

Gin blev oprindeligt produceret på kedler (pot stills), ved at en neutral alkohol blev gen-destilleret sammen med botaniske elementer (bær, frugter, frø, rødder, blomster, urter, krydderier etc), normalt efter at de anvendte botaniske elementer har ligget i blød i alkoholen. Enebær skal altid være en af de anvendte botaniske elementer. Det er tilladt at anvende essenser i stedet for botaniske elementer, men det har dog betydning for klassifikationen.

Andre klassiske botanicals er, udover enebær, blandt andet citrusfrugt, korianderfrø, kvanrod, lakridsrod, kassiabark, kanel, kardemomme og orrisrod.

Siden 1800-tallet har man også anvendt kolonnekedler (coffey-still) til fremstilling af gin.